Златото и петролът поскъпнаха на фона на опасенията от задълбочаване на конфликта

...
Златото и петролът поскъпнаха на фона на опасенията от задълбочаване на конфликта
Коментари Харесай

Златото и петролът поскъпнаха на фона на напрежението в Близкия изток

Златото и петролът  нарастнаха на фона на опасенията  от задълбочаване на спора в Близкия изток.

Цената на лекия недопечен нефт West Texas Intermediate (WTI)  набъбна до 67,44 $ за барел  -  най-високото равнище от 4 декември 2016 година,  след непотвърдена информация, че хусите в Йемен са изстреляли ракети по обекти на Saudi Aramco в Наджран. По-рано през днешния ден беше обявено, че противовъздушната защита на монархията е свалила ракета над Рияд.

След заканите на президента на Съединени американски щати Донад Тръмп, че ще бомбардира сирийските държавни сили, Кремъл се закани да  разположи военна полиция в Дума , където се счита, че са починали десетки при химическа офанзива.

Междувременно израелските въоръжени сили удариха цели в Ивицата Газа.

Цената на вид Брент с доставка през юни нарастна с  близо 2,9% и доближи 73,09 $ за барел , прехвърляйки прага от 73 $ за първи път от 28 ноември 2014 година.

Страховете от ескалиране на споровете в Близкия изток преобладават на борсата за скъпи метали, където цената на златото  доближи връх от 2,5 месеца . Днес цената на златото се качи с над 1,50% до 1,361.8 $ за унция - връх от 25 януари. Среброто се усили с  1,43% до 16,85 $  - невиждано от 7 март. Платината регистрира скок от  0,91%, достигайки 942 $. / news.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР